Švilpikai

    0

    P1140097

    Gardūs švilpikai, kurių kiek beprikepsit greitai nelik.

    Jums reikės: 1 kg. virtų bulvių, 1/4 masės miltų, 0,5 arb. šaukštelio druskos, saujos kapotų petražolių,  1 kiaušinio.

    Padažui:

    šoninės, 2 svogūnai,  grietinės arba grietinėlės, krapų, druskos,pipirų.

    Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti.

    P1140092

    P1140093

    Formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti „piršteliais”.

    Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi (nebūtinai) ir kepti orkaitėje, kol taps gražios auksinės spalvos.

    P1140094

    Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti krapus, prieskonius ir supilti grietinėlę.

    P1140096

    Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, bet pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti į jau išjungtą, bet karštą orkaitę 5-7 min. švilpikam pailsėti.

    P1140097

    Skanaus…

    Receptas pasiskolintas iš skanusgyvenimas.blogspot.com

    vilkmerge.lt nuotr.

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia