Reikės:
500 g pertrintos varškės;
360 g sausainių (pvz. „Selga“)
220 g kondensuoto pieno
100 g džiovintų vaisių
100 g lazdyno riešutų
200 g kambario temperatūros sviesto
2 v. š. vanilinio cukraus
Šaukštelio migdolų kvapo esencijos
2 v. š. citrinos sulčių
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį. Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai išmaišome.
Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutus ir sausainius, permaišome.
Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, bet geriausia laikyti per naktį.
Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą