Sriubai reikės:
300 g bulvių
3 vnt česnako
50 ml pieno
2 vnt kiaušinio trynio
druskos
krapų arba petražolių
100 g lašinukų
1 vnt sultinio kubelio
3 vnt. svogūnų
Darbo eiga:
Supjaustome kubeliais bulves, užpilame vandeniu.
Įdedame sultinio kubelį, druskos, įdedame susmulkintą svogūną, česnako skiltelę. Ir verdame, kol išvirs bulvės.
Išvirus bulvėms, nupilame skystį (šiek tiek paliekame). Tada su grūstuve ar kombainu, sutriname masę į košę, kad neliktų gumulėlių.
Atskirame inde sumaišome pieną su kiaušinio tryniais, įdedame druskos, sutrintą česnaką ir supilame į košės masę.
Į masę sudedame ir paspirgintus lašinukus.
Sriubą trumpai paverdame, intensyviai maišant (nemaišant gali prisvilti).
Patarimas: Nemėgstantiems česnakų, galime jų sumažinti, nes jie gerokai jaučiasi.
Sriubą galima įvairiai modifikuoti: su bulvėmis virti kartu morkas, moliūgą ar kitas daržoves.
vilkmerge.lt
Skanaus