Jums reikės: 3 kiaušinių. 120 g balto šokolado (galima pakeisti pieniniu šokoladu), 120 g maskarponės sūrio.
Darbo eiga:
Šokoladą sutrupinti į mažus gabalėlius ir ištirpinti.
Atskirti baltymą nuo trynio ir gerai išplakti baltymą (išplakti baltymai apversti turi neiškristi).
Ištirpintą šokoladą sumaišyti su markarponės sūriu ir gerai išmaišyti. Į šią masę įmaišyti ir trynius.
Išplaktus baltymus į masę geriau įmaišyti dalimis, taip tortas gausis minkštesnis ir puresnis.
Pasigaminti torto formą iš kepimo popieriaus (20 cm skersmens, 15 cm aukščio).
Supilti torto masę į formą. Formą statyti ant skardos, į kurią pripilti 1/4 l karšto vandens.
Tortą kepti įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar kepti 15 minučių. Išjungti orkaitę ir palikti tortą vėsti viduje dar 15 minučių. Paskui atšaldyti tortą ir iš viršaus pabarstyti cukraus pudra.