3 porcijoms Jums reikės: 20 g sviesto, 250 g varškės, 50 g kiaušinių, 10 g cukraus, 1 g druskos, 1 g kepimo miltelių, 40 g greito paruošimo sorų košės, pagardų pagal skonį.
Gaminimo eiga: Į aukštą indą dėkite varškę, berkite cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite išlydytą sviestą, kiaušinių masę ir suberkite smulkintas sorų kruopas. Viską gerai išmaišykite maišytuve. Ant gautos masės pabarstykite dar truputį sorų kruopų ir išminkykite tešlą taip, kad ji beveik nekibtų prie rankų. Iš tešlos suformuokite vyniotinį. Tuomet jį supjaustykite – tai jūsų būsimieji varškėčiai. Rankomis juos suformuokite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje. Iškepusius varškėčius gardiname uogų džemu ir šviežiomis avietėmis bei gervuogėmis.
Laida „Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!