Jums reikės: 50 g sviesto, 100 g migdolų miltų, 100 g cukraus pudros, 2 kiaušinių, 2 kiaušinių trynių, 50 g grietinėlės, žiupsnelio druskos, 200 g šaldytų vyšnių, šviežių vyšnių papuošimui.
Darbo eiga:
Inde išplakti kiaušinius, trynius ir grietinėlę. Suberti cukraus pudrą, pamaišyti. Tada suberti migdolų miltus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių ir migdolų miltų masę, įberti druskos ir vėl viską gerai išmaišyti.
Į atskirą indą supilti dalį paruoštos masės, suberti šaldytas vyšnias ir užpilti likusia masės dalimi.
Kepti 180°C temperatūroje apie 13-15 min. Iškepusį desertą papuošti šviežiomis vyšniomis.
Laida „Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!