Gardi sriuba, kurią paprasta pasigaminti.
Jums reikės:
Faršo
mėsos prieskonių
druskos
morkų
bulvių
vištienos ar daržovių sultinio kubelių
žalumynų
svogūnų
česnakų
Faršą sumaišote su prieskoniais, druska, galima įdėti šaukštą grietinės. Iš faršo padarote nedidelius kukulius.
Susipjaustome kubeliais morkas, bulves. Supilame į verdantį vandenį. Įdedame druskos, daržovių ar vištienos sultinio kubelių. Įdedame pjaustyto svogūno, česnako skiltelių. Paverdame, kol bulvės ir morkos suminkštės, tuomet sudedame faršo kukulius. Paverdame, kol kukuliai išvirs (apie 10 -15 min.). Tuomet įdedame žalumynų (krapų, petražolių, salierų pagal skonį).
Pabaigoje sudedame iš anksto susmulkintą ir apkeptą svogūną. (nebūtinai). Mėgstantiems pievagrybius, galima įdėti ir kepintų susmulkintų pievagrybių.
Sriubą galima užbalinti grietine.
Skanaus….
lietuviskavirtuve.blogspot.com nuotr.