Blyneliai su varške
Author:
Ingredients
- 5 kiaušiniai,
- 0,5 l pieno,
- 5 valg. š. krakmolo,
- truputis druskos,
- 1 valg. š. cukraus,
- 1 valg. š. sviesto.
- Įdaras:
- 300 g varškės,
- 1 kiaušinis,
- 1 valg. š. cukraus,
Instructions
- Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi.
- Į masę dedame krakmolą. Gerai suplakame, kad neliktų gumulėlių.
- Pilame pieną, ištirpintą sviestą ir maišome. Paliekame pastovėti 15 min. ir pradedame kepti.
- Keptuvę ištepame sviestu arba lašinių gabaliuku. Tešlą paskirstome po visą keptuvę. Kepame kaip lietinius. Kepti tik iš vienos pusės.
- Įdarui varškę sutrinti su cukrumi ir kiaušiniu.
- Ant iškeptų lietinių dedame juostelę įdaro ir susukame norima forma.
- Lietinius su įdaru dedame į kepimo indą. Pvz: dedame sluoksnį lietinių, juos aptepame grietine, tada ant viršaus dedame antrą lietinių sluoksnį, jį aptepame tirpintu sviestu ir t.t.
- Penkiolikai minučių dedame į įkaitintą orkaitę.
Video receptas: