Keičiantis tendencijoms, kartu keičiasi ir kasdieniai pasirinkimai – tiek kuriant namų interjerą, tiek patogią buitį. Šiandien, stiprėjant ekologijos svarbai, šiuolaikiniai virtuvės sprendimai orientuoti į ilgaamžiškumą. Taigi, kuo išsiskiria šiuolaikinė virtuvė šiandien? Skaitykite toliau ir sužinokite pagrindinius elementus ir kaip šie išryškinami.
Inovatyvumas
Įsirengiant ar atnaujinant virtuvę, vis dažniau pasirenkamos naujausios technologijos, pavyzdžiui, indukcinės kaitlentės, lietimui jautrūs vandens maišytuvai ir plautuvės su keliomis angomis. Indukcinė kaitlentė veikia magneto principu, kaitina tik indo dugną, o ne visą kaitlentę, todėl tai ypač aktualu mažus vaikus auginantiems žmonėms. Inovatyvūs sprendimai leidžia praktiškai išnaudoti erdvę.
Tvarumas
Aukštos kokybės indai užtikrins ne tik ilgaamžiškumą, bet ir patogumą. Ekspertai pataria rinktis tvarius virtuvės reikmenis, kurie draugiškesni tiek aplinkai, tiek sveikatai. Pavyzdžiui, atsižvelgiant į aukščiau minėtus novatoriškus sprendimus, modernaus dizaino indukcinės keptuvės ir puodai išties verti jūsų dėmesio.
Funkcionalumas
Funkcionalumas neatsiejamas nuo modernios virtuvės. Siekiant įsirengti funkcionalią zoną, ekspertai pataria ją skirstyti į 5 funkcines zonas. Jos galėtų būti tokios:
- maisto ruošimas;
- maisto laikymas;
- puodų, keptuvių laikymas;
- valymo priemonių sandėliavimas;
- stalo įrankių, indų sandėliavimas.
Maisto gamyba patogiausia tada, kai visi ruošos darbai vyksta šalia viryklės ir kriauklės. Daiktų sandėliavimui naudojamos erdvios spintelės, lentynos, stalčiai. Efektyviam erdvės išnaudojimui galima naudoti specialias, išvažiuojamas lentynėles.
Patogumas
Intensyvioje namų zonoje labai svarbu, kad stilius derėtų su patogumu. Būtent todėl ekspertai, planuodami virtuvės erdvę, dažniausiai laikosi esminės trikampio taisyklės. Bet kurioje virtuvėje, nesvarbu, ji erdvi ar kompaktiška, turėtų būti 3 pagrindiniai taškai: viryklė, šaldytuvas, kriauklė. Šie turėtų sudaryti trikampį, mat tokia forma užtikrina sklandų judėjimą.
Minimalizmas
Nors interjero tendencijos pasipildo kasmet, vis dar aktualus minimalizmas. Ypač virtuvėje. Galima sakyti, kad neblėstančiam minimalizmo populiarumui įtakos turi ekologijos svarba. Vis aktyviau skatinama rinktis kokybę vietoje kiekybės. Kiekvienas daiktas, baldas virtuvėje turi turėti savo paskirtį ir būti maksimaliai panaudojamas. Kiek įmanoma, stenkitės stalviršius palikti neapkrautus, o visus indus bei įrankius „paslėpkite“ uždarose lentynose ar stalčiuose.
Kiekvieno gyventojo namų vizija skirtinga, tačiau šiai dienai maisto gaminimo zona turi būti ne tik stilinga, unikali bet ir patogi judėti gaminant maistą. Inovatyvūs, tvarūs pasirinkimai prisidės prie funkcionalios ir praktiškos erdvės kūrimo. Tik apgalvoti sprendimai leis džiaugtis lengvesne maisto ruoša bei artimųjų, šeimos draugija modernioje virtuvėje.