Šiandien MAXIMA XXX IR MAXIMA XX parduotuvėse prasideda Obuolių savaitė. Jos metu kiekvienas parduotuvės lankytojas prieš pirkdamas galės paragauti ir išsirinkti labiausiai patikusio skonio vaisius net iš 18 skirtingų rūšių.
MAXIMA LT, UAB Maisto prekių pirkimo departamento direktoriaus Skirmanto Nevidomskio teigimu, Obuolių savaite norima pirkėjams parodyti, koks platus yra šio vaisiaus rūšių ir skonių spektras. Juk obuolys Lietuvoje neužleidžia populiariausio vaisiaus pozicijų – per savaitę vien MAXIMA parduotuvėse šių vaisių nuperkama per 200 tonų.
„Didžiosiose MAXIMA parduotuvėse savo pirkėjams nuolat siūlome itin platų daržovių ir vaisių asortimentą. Pavyzdžiui, turime net 14 skirtingų rūšių obuolių. Tačiau Obuolių savaitės proga šio lietuvių mėgstamo vaisiaus pasiūlą išplėsime ir pristatysime dar kelias naujas obuolių rūšis, atgabentas iš Italijos, Belgijos bei Lenkijos”, – pasakoja S. Nevidomskis.
Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas teigia, kad obuoliai, net ir išlaikyti per žiemą, išsaugo daugumą gerųjų savo savybių, todėl valgyti juos labai rekomenduojama. „Obuoliuose yra daug vitaminų, ypač C, taip pat bioflavonoidų, labai daug mineralinių medžiagų, kalio. Taip pat skaidulinių bei pektininių medžiagų, kurios padeda išlaikyti normalią žarnyno mikroflorą. Oboliuose esančios medžiagos pasižymi antioksidaciniu poveikiu, slopina laisvųjų radikalų susidarymą, gali padėti mažinti cholesterolio koncentraciją kraujyje”, – apie obuolių naudą pasakoja mitybos ekspertas. Pasak jo, obuoliai yra vienas iš tų vaisių, kurių galimas suvartoti kiekis sveikam žmogui visiškai nėra ribojamas.
Pasak ekspertų, skirtingos obuolių rūšys turi skirtingų savybių – vieni išlaiko formą ir tinka dėti į pyragus, kiti tinkamesni padažams ar uogienėms gaminti, treti tiesiog valgyti. S. Nevidomskio teigimu, iš ko rinktis Obuolių savaitę ras tiek mėgstantys krimsti žalius obuolius, tiek iš jų pyragus kepantys ar uogienes verdantys lankytojai. Obuolių bus pačių įvairiausių – nuo tradicinius „kaimiškus” primenančių subtilaus skonio obuoliukų iki ryškiai žalių, tačiau sultingų ir prinokusių, vaisių.
Pasaulyje iš viso priskaičiuojama per 7 tūkst. rūšių obuolių. Šviežias lietuviškų obuolių derlius parduotuves tradiciškai pasieks liepos mėnesį.
vilkmerge.lt archyvo nuotr.