Supirkimas. 2010 m. sausio–birželio mėn., palyginti su 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo bulvių (43 proc.), ankštinių augalų grūdų (25 proc.), paukščių (12 proc.), kiaulių (7 proc.), daržovių (1 proc.) ir vaisių (0,4 proc.), supirkimas. Mažiau supirkta javų (30 proc.), avių ir ožkų (18 proc.), galvijų (gyvuoju svoriu) (9 proc.), natūralaus pieno (4 proc.) ir kiaušinių (2 proc.).
Mėnesio rodikliai. 2010 m. birželio mėn., palyginti su 2010 m. gegužės mėn., žemės ūkio produktų kainos sumažėjo 3,1 procento, nes 7,6 procento sumažėjo augalininkystės produktų supirkimo kainos, o 0,5 procento – gyvulių ir gyvulininkystės produktų kainos. Iš augalininkystės produktų ypač sumažėjo daržovių (28,8 proc.), javų mišinių (14,3 proc.) ir kvietrugių (3,4 proc.), o padidėjo grikių (24,8 proc.), bulvių (19,7 proc.), rapsų sėklų (5,4 proc.), kviečių (5,1 proc.) ir kukurūzų (4,2 proc.) supirkimo kainos. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų atpigo kiaušiniai (15 proc.), paukščiai (1,8 proc.) ir natūralus pienas (0,4 proc.). Avių ir ožkų supirkimo kainos padidėjo 27,2 procento, kiaulių – 3,8, galvijų – 0,2 procento.
Ketvirčio rodikliai. Žemės ūkio produktų kainos antrąjį 2010 m. ketvirtį, palyginti su antruoju 2009 m. ketvirčiu, padidėjo 11,7 procento, nes 12,1 procento pabrango gyvulių ir gyvulininkystės produktai, o 10,9 procento – augalininkystės produktai. Iš gyvulių ir gyvulininkystės produktų labiausiai pabrango natūralus pienas – 47,3 procento, galvijai bei avys ir ožkos – po 2,4, paukščiai – 1,8 procento, o atpigo kiaulės – 14 procentų, ir kiaušiniai – 8,8 procento. Iš augalininkystės produktų padidėjo vaisių supirkimo kainos – 64,9 procento, grikių – 56,7, kukurūzų – 30,7, daržovių – 27,2, augalų, skirtų perdirbti, – 12,1, procento. Sumažėjo avižų kainos – 14,7 procento, kviečių – 1,5 procento.
Palyginti su pirmuoju 2010 m. ketvirčiu, žemės ūkio produktų kainos padidėjo 2,1 procento, nes augalininkystės produktų kainos padidėjo 9,5 procento, gyvulių ir gyvulininkystės produktų – sumažėjo 1,6 procento. Labiausiai pabrango vaisiai – 31,4 procento, javų mišiniai – 15,7, augalai, skirti perdirbimui – 10, kiaulės – 7,8, kviečiai – 3,2, daržovės – 5,4 procento. Atpigo kiaušiniai – 15,5 procento, avys ir ožkos – 5,7, natūralus pienas – 3,4, paukščiai – 1,8, galvijai – 0,5 procento.
{dybanners}33{/dybanners}