Artėjant Kalėdoms nereta šeimininkė susimąsto, kokiais šventiniais patiekalais palepins savo artimuosius. Vaikus ypač džiugina mamų ar močiučių gaminti saldumynai – pyragai, mielinės bandelės, imbieriniai sausainiai, meduoliukai…
Matant virtuvėje besisukančias mamas, ne vienam kyla noras ir pačiam kuo nors nustebinti savo šeimą. O to išmokti, pasirodo, galima ir mokykloje. Ypač tada, kai klasiokės mama puikiai išmano šį darbą. Belieka ją pasikviesti į pamokas. Taip ir padarėme. Pamokyti konditerijos gudrybių pas mus atskubėjo Ligitos mama, vaikų globos namų valgyklos vyriausioji virėja Ramutė Stankevičienė, kuri pasiūlė vaikams patiems pasigaminti naminių „Rafaelo“ saldainių. Nusiplovę rankas, susipažinę su darbo priemonėmis, išklausę trumpą instruktažą, vaikai kibo į darbą. Patiems gaminti buvo tikrai labai smagu, o ir rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Mokyklinius suolus greit nugulė varškiniai saldėsiai. Tačiau Ligitos mamos išleisti neskubėjome. Kadangi paskutiniu metu ypač daug kalbame apie karjeros ugdymą, profesijų pasirinkimą, tai prieš save matydami profesionalią virėją, nepatingėjome ją užberti klausimais, kur galima įsigyti šią specialybę, ar sunku mokytis, kokių savybių reikia būsimam virėjui ar konditeriui. Buvo įdomu išgirsti prisiminimus apie nelengvą darbo pradžią ir patarimus būsimiesiems virėjams, o jų klasėje šiuo metu turime bent du. Pamoka pralėkė nepastebimai greitai, beliko į užrašų knygelę užsirašyti receptuką ir ruošiantis Kalėdų šventėms namuose jį išbandyti patiems.
„Šilo“ pagrindinės mokyklos mokytoja Daiva Gudėnienė
{eventgallery event=’114660006053230309490@6099418633071800737′ attr=images mode=imagelist max_images=16 thumb_width=50 }