Pradinis Gyvenimas Receptai Lašišos takai su kopūstų salotomis

Lašišos takai su kopūstų salotomis

1

„Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti meksikietiškos virtuvės įkvėptus takus su gaiviu akcentu.

Savaitgalio superreceptas – lašišos takai su kopūstų salotomis „Coleslaw“

Meksikietiškos virtuvės perlas – takai neretai tampa visų itin mėgstamu užkandžiu, tad jie puikiai tinka smagiam ir neįpareigojančiam draugų vakarėliui. Dažniausiai takai ruošiami su kepta kiaulienos, jautienos ar vištienos mėsa bei krevetėmis. Tačiau šįkart „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti kitokį receptą ir pasigaminti takus su lašiša, kurie savo skoniais nustebins ne vieną ragautoją. Netikėtas šio recepto akcentas – kopūstų salotos „Coleslaw“, kurios šiame recepte puikiai derės prie žuvies ir takams suteiks gaivaus skonio ir malonaus traškesio.

Šiam gardžiam užkandžiui pasigaminti jums reikės:

1 kg šviežios lašišos filė

2 v. š. alyvuogių aliejaus

1 a. š. raudonosios paprikos prieskonių

400 g baltagūžių arba raudonųjų kopūstų

150 g morkų

110 ml majonezo arba grietinės „Pilos“

1 v. š. obuolių acto

1 v. š. medaus

8 mažų tortilijų

1 žaliosios citrinos

Ryšulėlio kalendros

Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir pradėkite ruošti žuvį. Kol orkaitė kaista nuplaukite lašišą, ją nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Visą lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Kepkite žuvį apie 15 minučių arba kol lašiša gražiai apskrus ir lengvai atsisluoksniuos šakute.

Pereikite prie kopūstų salotų paruošimo. Susmulkinkite kopūstą ir morkas bei dubenyje šiuos ingredientus sumaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite majonezą ar grietinę, actą, medų, druską ir pipirus. Pasiruošę šį salotų užpilą, užpilkite jį ant daržovių. Viską gerai sumaišykite, kad kopūstai ir morkos tolygiai pasidengtų padažu ir palikite pastovėti apie 20 minučių.

Dabar smagiausia dalis – takų formavimas! Tortilijas pašildykite sausoje keptuvėje arba suvyniokite į foliją ir keletą minučių pakaitinkite orkaitėje. Iškeptą lašišą pasmulkinkite šakute vidutinio dydžio gabalėliais. Ant kiekvienos tortilijos uždėkite porciją lašišos, ant viršaus – kopūstų salotų. Galiausiai papuoškite smulkintomis kalendromis ir griežinėliu žaliosios citrinos. Ją išspaudus ant šių takų, atsiskleis visa saldžiarūgščių skonių paletė.

Mėgaukitės gardžiais naminiais užkandžiais ir puikiu laiku su draugais!

1 KOMENTARAS

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia