Gardi šviežių bulvių košė su spirgiais.
Bulvės
žirniai
druska
lašiniai
vanduo
svogūnai
Sutarkuojate nuskustas bulves.
Įdedate druskos.
Įpilate vandens. Negailėkite, nes vanduo vistiek išgaruos, o jo reikia, kad košė išvirtų. Proceso metu gali tekti ir papildyti vandens, priklausomai nuo situacijos.
Viską uždengiame ir dedame ant nedidelės ugnies. Patartina kuo dažniau maišyti, nes košė tikrai greitai svyla.
Prieš pabaigą suberiate žirnius. Neturint šviežių žirnių, galima dėti ir konservuotus.
Kol košė verda, pasiruoškite padažą (žinoma, nepamirškit košės, ją karts nuo karto gerai pamaišykite).
Susipjaustome svogūnus.
Tada lašinukus:
Viską pakepinus ir išvirus košei, tiekiama ant stalo Į padažą pagal skonį galima įdėti ir grietinės.
Skanaus...
vilkmerge.lt