Greita ir skanu: Cukriniai pyragėliai
Recipe Type: Desertas
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- 200 ml vandens
- 50 g sviesto
- 50 g aliejaus
- 130 g miltų
- truputį druskos
- 3 kiaušiniai
- 5 v. š. cukraus
- cinamono
Instructions
- Užvirkite vandenį, jame ištirpinkite sviestą. Supilkite aliejų.
- Kai sviestas ištirps, nuimkite puodą nuo viryklės, pridėkite į masę miltų ir truputį druskos. Gerai išmaišykite.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, viską gerai maišykite iki vienalytės masės.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu (nors nebūtinai). Paskleiskite ant kepimo popieriaus gautą tešlą kuo lygiau.
- Tešlos viršų gerai pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Jei neturite cinamono, užteks tik cukraus. Vistiek bus skanu.
- Dedame skardą su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
- Valgyti galima tiek karštą, tiek šaltą.
- Iškeptos porcijos greičiausiai užteks tik dviems, nes labai jau skanu.
Serving size: 2