Burokėliai žiemai

    0

    P1180989

    Ruduo – daržo ir sodo gėrybių konservavimo metas. Auginantiems burokėlius, galima pasidaryti tikrai gardžią mišrainę. Paprastai didelius burokus paliekame rūsyje, o štai smulkius, kurie per žiemą susitraukia ir galų gale juos tenka išmesti,, geriau sunaudoti štai tokioms mišrainėms žiemai. Išbandę šį receptą, kažin ar norėsite bandyti kitus. Tuo labiau, kad ir greitai ir paprastai paruošiamas.

    Visam procesui pagrindinio ingridiento – burokėlių – Jums reikės 3 kg.

    Priedams: stiklinė vandens, 0,5 kg paprikų, 0,5 kg svogūnų, lauro lapų, pipirų, šiek tiek aitriosios paprikos (tinka ir milteliai, jei neturite pačios aitr.paprikos).

    Marinatas: stiklinė aliejaus, stiklinė acto, stiklinė cukraus, šaukštas su kaupu druskos.

    Darbo eiga:

    Pirmiausia išsiverdama burokėlius. Išvirus, juos sutarkuojame burokine tarka.

    Per tą laiką, kol verda burokėliai, pasiruošiame priedus. Smulkiai supjaustome svogūnus, papriką, dar smulkiau aitriąją papriką, į masę įdedame lauro lapelių, pipirų. Užpilame stikline vandens ir verdame 20 min.

    Po 20 minučių, gautą masę supilame į tarkuotus virtus burokėlius. Gerai išmaišome. Tuomet pilame marinatą: stiklinę aliejaus, stiklinę acto, stiklinę cukraus, šaukštą druskos. Gerai išmaišome. Paragaujame. Jei trūksta druskos, galime pagal savo skonį dar įdėti. Vėl viską dedame ant ugnies ir verdame 20 minučių.

    Po 20 minučių visą masę krečiame į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukame.

    Skanaus…

    vilkmerge.lt

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia