Spalio 12 dieną duris atvėrė senoji Šilo valgykla, kurios patalpas išsinuomojo MB ,,Lėno uostas‘‘ (direktorė Gileta Laskauskienė). Esu ragavusi šios firmos pagamintus patiekalus ir niekada nenusivyliau, nes jie pagaminti su meile ir profesionalių virėjų.
,,Vieną kartą savo mėsos vyniotiniams pritrūkau maltos mėsos. Vienas verslininkas pasiūlė pirkti faršo, kuris buvo skirtas dešrelėms gaminti. Nupirkau, pagaminau vyniotinius, iškepiau, prapjoviau paragauti, o tas faršas vyniotiniuose net blizga nuo raudonumo. Tai didžiai gerbiami chemikalai visų E pavidalu šitą ,,grožį‘‘ ir ,,skonį‘‘suteikia. Aš savo gaminiuose stengiuosi kiek galima sumažinti chemikalų kiekį‘‘ – kalbėjo Gileta Laskauskienė.
Valgyklos patalpos nedidelės, bet jaukios, o švara ir estetika pareikalavo visos savaitės pačios Giletos ir Genutės Klizienės triūso.
Dabar valgykloje dirba virėja Neringa Rokienė, antroji virėja Genutė Klizienė ir padavėja Gintarė Venslovaitė.
Birutė Stundienė