Tikriausiai dažna šeimininkė žino ir yra išbandžiusi nors vieną receptą iš „Rasos virtuvės užrašų“. Atradusi meilę maisto gaminimui, Rasa Liubkevičienė pasakojo, kad kaskart išbando naujus receptus, stengiasi tobulėti, o laiko lieka dar ir šeimai bei kitiems pomėgiams.
Komercinio darbo organizatore dirbanti Rasa Anglijoje gyvena jau 10 metų. Iš Ukmergės kilusi moteris čia, kaip ir daugelis kitų, kadaise atvyko tik trumpam padirbėti, tačiau gyvenimui susiklosčius kiek kitaip, ji pasiliko gyventi emigracijoje.
Sukūrusi savo receptų ir užrašų puslapį feisbuke „Rasos virtuvės užrašai“ moteris nesitikėjo tokio populiarumo – šiuo metu tinklapis turi beveik 65 tūkst. sekėjų!
Rasa sutiko portalui ANGLIJA.today papasakoti apie meilę kulinarijai, kitus pomėgius ir lietuviškų kalėdinių tradicijų laikymąsi.
Kaip atsidūrėte Anglijoje?
Anglijoje jau esu praleidusi 10 metų, ilgą laiką gyvenau Londone, dabar – Gravesend mieste. Kaip atsidūriau Jungtinėje Karalystėje? Tiesiog nusprendėme su drauge atvykti čia, padirbėti kokius tris mėnesius. Buvau išsiskyrusi, viena auginau dukrą, norėjau jai duoti visa ką geriausia. Atsitiko taip, kad likau Anglijoje ilgam, sutikau nuostabų, mylimą žmogų, mums gimė dukra, o kiek vėliau atsivežiau ir vyriausiąją. Įsikūrėme čia, gyvename ir dirbame, džiaugiamės gyvenimu, svajojame, nepamirštame Lietuvos ir ten likusių brangių mums žmonių.
Iš kur kilo meilė gaminti maistą?
Ilgą laiką nemokėjau ir nemėgau gaminti, bet sukūrus šeimą gimė meilė maistui ir jo ruošimui, o kai dar sulauki pagyrimų, ateina įkvėpimas bandyti dar ir dar. Gaminu, bandau naujus receptus, mokausi iš savo klaidų ir kaskart vis tobulėju.
Daugiau skaitykite portale Anglija.today: http://www.anglija.today/gyvenimo-istorijos/rasos-virtuves-uzrasu-autore-nepamirsau-lietuviskos-virtuves-ji-visada-man-pirma