Gardūs švilpikai, kurių kiek beprikepsit greitai nelik.
Jums reikės: 1 kg. virtų bulvių, 1/4 masės miltų, 0,5 arb. šaukštelio druskos, saujos kapotų petražolių, 1 kiaušinio.
Padažui:
šoninės, 2 svogūnai, grietinės arba grietinėlės, krapų, druskos,pipirų.
Bulves išvirti ir sumalti. Masę padalinti į keturias dalis ir ketvirtąją dalį užpildyti miltais. Įmušti kiaušinį, suberti druską ir petražoles gerai išminkyti.
Formuoti plonas ilgas virveles. Jas paspausti ir pjaustyti „piršteliais”.
Dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi (nebūtinai) ir kepti orkaitėje, kol taps gražios auksinės spalvos.
Supjaustyti šoninę ir svogūnus smulkiai apkepti keptuvėje, įmaišyti krapus, prieskonius ir supilti grietinėlę.
Padažą supilti į puodą ar troškinimo indą su dangčiu, bet pat pilti ir iškeptus švilpikus, gerai permaišyti, uždengti dangčiu ir statyti į jau išjungtą, bet karštą orkaitę 5-7 min. švilpikam pailsėti.
Skanaus…
Receptas pasiskolintas iš skanusgyvenimas.blogspot.com
vilkmerge.lt nuotr.