Tarptautiniame turnyre ukmergiškiai skynė medalius

    1493
    0
    Šiais metais dalyvauti Tarptautinio dziudo turnyro Venray varžybose Olandijoje panoro sportininkai iš 270 klubų , dalyvių užregistruota net 1642. Ukmergės dziudo klubas registruotas 236 numeriu. Šis turnyras treneriams gerai žinomas,  kadangi mūsų sportininkai dalyvauja ne pirmą kartą.

    Į šį turnyrą, tėvelių dėka, išvažiavo trys sportininkai iš Ukmergės.  Vieninteliai ukmergiškiai atstovavo Lietuvą, o tuo tarpu kaimynai iš Latvijos atvyko su dviem dideliais autobusais.

    vilkmerge.lt

     

     

     

    Svorio kategorijoje iki 40 kg Vaiva Domanskytė (U-11) įveikusi varžoves – belgę, olandę – ankščiau kovos laiko, finale susitiko su vokiete ir nugalėjusi, tapo šio turnyro aukso medalio savininke. Jos komandos draugė 44 kg Judita Petro (U-13) turėjo  šešias kovas, kuriose pergalės išaiškėjo tik pasibaigus pagrindiniam kovos laikui, po pratęsimo. Antroje kovoje, teisėjų balsavimu, pergalė buvo atiduota olandijos sportininkei, tačiau tai  nesutrukdė laimėti sekančias kovas.

    dziudo
    judovenray.nl nuotr.

    Kova vyksta tris minutes, pratęsimas tiek pat, taigi Juditos bendras kovos laikas viršijo 30 minučių ir labai džiugu, kad po įtemptų kovų, jos kaklą papuošė bronzos medalis. Sekantis kovojo, 42 kg kategorijoje, Jeronimas Domanskis (U-13), kuris dvi kovas laimėjo ir dvi pralaimėjo, tad  liko 24 iš 82 dalyvių. Pasak trenerio Artūro Sako, tai tikrai geras rezultatas ir gaila, kad finansinė krizė  nesuteikė galimybės kitiems vaikams dalyvauti tokio rango varžybose.

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia