Kai už lango pilka ir šalta, gardus maistas tampa ne tik sotumo šaltiniu, bet ir galimybe trumpam pabėgti į šiltesnius kraštus – bent jau mintimis. Ryškūs, įvairiais ingredientais praturtinti patiekalai suteikia progą mėgautis egzotiškais skoniais tiesiai iš savo virtuvės. Todėl šį savaitgalį „Lidl“ siūlo pasigaminti Azijos virtuvės įkvėptą saldžiarūgštės kiaulienos patiekalą – sotų, gardų ir lengvai paruošiamą.
Kad tokias skonių atostogas namuose pavyktų susiorganizuoti kuo lengviau, į pagalbą atskuba prekybos tinklas „Lidl“.
Saldžiarūgštė kiauliena, kuri nudžiugins visus
Kad gardžių pietų idėjos ateitų lengviau, „Lidl“ siūlo išbandyti saldžiarūgštės kiaulienos receptą – sotų, spalvingą ir nepaprastai gardų patiekalą, kuris tikrai taps jūsų virtuvės favoritu. Azijos skonių įkvėptas derinys nustebins subtiliu saldumo ir rūgštumo duetu, o ryškios daržovių spalvos pavers lėkštę tikra švente akims.
Patiekalui pagaminti jums reikės:
500 g kiaulienos sprandinės
1 raudonosios ir 1 geltonosios paprikos
2 vidutinio dydžio morkų
1 vidutinio dydžio svogūno
Poros česnako skiltelių
2 v. š. pomidorų padažo „Kania“
2 v. š. sojos padažo „Kania“
1 v. š. ryžių acto
2 a. š. rudojo cukraus
2-3 v. š. krakmolo
2 v. š. aliejaus
1 a. š. tarkuoto imbiero
Druskos, pipirų ir žalumynų pagal skonį
Pradėkime nuo mėsos paruošimo. Supjaustykite ją mažais gabaliukais. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais, tada lengvai apvoliokite krakmole – tai kepimo metu suteiks jai traškią plutelę.
Pasiruoškite daržoves: paprikas ir morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Nebijokite eksperimentuoti su skoniais, įdėdami papildomų, savo mėgstamų daržovių.
Gerai įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kiaulienos gabalėlius apkepkite iki auksinės spalvos. Baigę kepti, išimkite ir palikite atvėsti.
Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte mėsą, jei reikia, įpilkite šiek tiek daugiau aliejaus. Tuomet įdėkite tarkuotą imbierą ir smulkintus česnakus. Kepkite juos trumpai, apie 30 sekundžių, kad jie išskirtų savo aromatą, bet nesudegtų.
Ten pat suberkite svogūnus, paprikas ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kad daržovės suminkštėtų, bet neprarastų traškumo.
Įmaišykite pomidorų ir sojos padažus, cukrų, actą ir šiek tiek likusio krakmolo. Netrukus padažas ims tirštėti ir skleisti saldžiarūgštį aromatą, kuris užpildys jūsų virtuvę.
Dabar į keptuvę sudėkite apkepintą kiaulieną ir troškinkite apie 5–7 minutes, kol visi skoniai susijungs.
Baigę gaminti, nepamirškite mėsos papuošti žalumynais – jie suteiks gaivumo. Patiekalą galite patiekti su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Visas „Superšeštadienio“ akcijas rasite 78 „Lidl“ parduotuvės 29 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose, Molėtuose ir Jurbarke.