Patvirtintos lengvinančios nuostatos jauniesiems ūkininkams

    1700
    0
    zemesukis

     

    Žemės ūkio ministras patvirtino Lietuvos kaimo plėtros 2007 – 2013 metų programos priemonės „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas” įgyvendinimo taisyklių pakeitimą, kuriuo nustatė lengvinančias nuostatas, susijusias su pareiškėjo išsilavinimu ir profesinių ūkininkavimo žinių gilinimu.

     

    Naujuoju pakeitimu nustatyta, kad tuo atveju, jei pareiškėjas yra išklausęs tik minimalią ūkininkavimo pradmenų programą (1992-1999 metų mokymo programa arba mokymo programos, kurių kodai 1620205, 261062102, 261062110), jis turi įsipareigoti per 36 mėnesių laikotarpį nuo sprendimo skirti paramą priėmimo datos:

    * įgyti profesinį žemės ūkio srities išsilavinimą arba mokytis profesinėje mokykloje žemės ūkio specialybės ne mažiau kaip 2 mokslo metus arba;

    * įgyti aukštąjį žemės ūkio srities išsilavinimą arba surinkti ne mažiau kaip 80 kreditų ar 3200 akademinių valandų arba:

    * išklausyti Jaunųjų ūkininkų kompetencijos ugdymo programą.

    Taip pat pareiškėjas turi įsipareigoti projekto įgyvendinimo laikotarpiu, bet ne vėliau kaip per 36 mėn. nuo sutarties pasirašymo, gilinti profesines ūkininkavimo žinias. Tai netaikoma tiems pareiškėjams, kurie dar mokosi žemės ūkio specialybių profesinėse ar aukštosiose mokyklose, ar projekto įgyvendinimo metu įgijo žemės ūkio išsilavinimą arba mokosi ar jau yra baigė Jaunųjų ūkininkų kompetencijos ugdymo programą.

    Ūkininkavimo žinių gilinimo trukmė turi būti ne trumpesnė kaip 30 val. Nacionalinei mokėjimo agentūrai ne vėliau kaip per 36 mėn. nuo sutarties pasirašymo turi būti pateikiami profesinių ūkininkavimo žinių gilinimo įrodymo dokumentai – mokymo kursų, seminarų, lauko dienų, susijusių su žemės ūkio veikla, baigimo pažymėjimų ar kitų dokumentų, įrodančių kvalifikacijos tobulinimą, kopijos.

     

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia