Eklerai
Recipe Type: Desertas
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
- Tešla:
- 250 ml pieno
- 100 g sviesto
- 150 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 4 kiaušiniai
- Kremas:
- 400 ml pieno
- 2 tryniai
- 1,5 valg. š. miltų
- 1,5 valg. š. krakmolo
- 80 g cukraus
- vanilinio cukraus
Instructions
- Į puodą pilame pieną, įdedame sviestą, žiupsnelį druskos.
- Sviestą ištirpiname ir pridedame sijotų miltų. Pastoviai maišome, užverdame masę ir nuimame nuo viryklės.
- Maišant masę, įmušame po vieną kiaušinį.
- Paruoštą masę supilame į konditerinį maišelį ar švirkštą ir ant kepimo popieriumi ar gerai išteptos sviestu skardos išspaudžiame 10 cm ilgio juosteles, 5 cm atstumu viena nuo kitos. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 30 minučių. Kepant neatidaryti orkaitės durelių.
- Taroje, skirtoje mikrobangų krosnelei, ištriname trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pilame pieną, miltus, krakmolą. Gerai išmaišome ir dedame į mikrobanginę krosnelę 3-5 minutėm (maksimalus galingumas). Būtina kas minutę išimti ir gerai permaišyti masę. Kremo tirštumas priklausys nuo to, kiek laiko kaitinsite.
- Paruoštu kremu užpildome eklerų vidų, viršuje galime patepti ištirpintu šokoladu.