Trintuvai – geriausi pagalbininkai virtuvėje

    0
    blenderis

    blenderis

    Ko gero kiekviena šeimininkė paklausta, koks prietaisas virtuvėje yra pats universaliausias ir praktiškiausias, be didesnių dvejonių atsakytų – trintuvas, dar vadinamas – blenderiu. Nesvarbu, ar žiema, ar vasara – blenderis pasitarnauja bet kuriuo metu laiku: tiek įdomiau patiekiant šviežią vasaros derlių, tiek norint susigrąžinti dalelę vitaminų šaltaisiais žiemos mėnesiais.

    Žinoma, norint trintuvo pagalba pasigaminti kažką ypatingo, reikia nepristigti vaizduotės. Gudrios šeimininkės blenderio pagalba sugeba išgauti stebuklą net ir iš vieno produkto: štai šilkinei trintai moliūgų sriubai be pagrindinio ingrediento – moliūgo – pakanka tik šlakelio grietinėlės, druskos, pagal skonį pipirų ar sviesto ir viskas!

    Kad virtuvėje lengviau kiltų kūrybiškos idėjos, pateiksime pagrindines patiekalų kategorijas, kurios tik įrodo blenderio funkcionalumą ir naudą virtuvėje.

    Trinti kokteiliai. Žmonės trintais vaisių kokteiliais mėgaujasi visais metų sezonais. Žiemą šiuose kokteiliuose galima derinti parduotuvėje pirktus vaisius su savo šaldytų uogų atsargomis, o vasarą   tiesiai į trintuvą galima mesti bene viską, kas auga sode – nuo serbentų iki rabarbarų. Trinti vitaminų pilni kokteiliai yra itin populiarūs, nes šiuo būdu suvartojama daugiau vitaminų nei valgant kiekvieną vaisių atskirai.

    Trintos sriubos. Tai irgi visus metus populiarus patiekalas. Norėdami suvartoti daugiau vaisių renkamės trintus vaisių kokteilius, o siekdami susigrąžinti vitaminų iš daržovių gaminamės trintas sriubas. Dauguma daržovių yra kietokos, todėl yra įprasta trinti virtas morkas, moliūgus ar bulves ir valgyti šiltą sriubą. Tačiau būna ir vadinamųjų šaltsriubių, kaip pavyzdžiui, ispaniškoji Gaspačo sriuba, puikiai ir maistingai atgaivinanti karštą vasaros dieną.

    Tyrelės ir padažai. Blenderis yra itin mėgstamas sveikos gyvensenos puoselėtojų prietaisas. Jeigu kiekvieną kartą dvejojate ar pirkti daug konservantų turintį pomidorų padažą, majonezą ir kitus maisto priedus, pabandykite jų pasigaminti namie. Blenderio pagalba naminį majonezą galite  susiplakti vos per kelias minutes.

    Šerbetai, pudingai. Patys išradingiausi trintuvu geba sau pasigaminti net dietiškus ir maistingus desertus. Vasarą tai gali būti gaivus šerbetas iš šviežiai skintų uogų ar vėsus šokoladinis pudingas, o tie, kurie nori atsisakyti miltinių patiekalų, gali lengvai susiplakti tešlą pyragams be kruopelytės miltų! Tereikia juos pakeisti kitais jungiamųjų savybių turinčiais produktais, kaip bananais, datulėmis ar riešutų sviestu.

    Blenderio nauda virtuvėje akivaizdi – jo pagalba ne tik praturtinsite savo mitybą daugiau vitaminų ir skaidulų, bet ir puikiai apdorosite maistą bei pasigaminsite naminių padažų ar kitų priedų.

    PR

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia