Pagrindui:
400 g. trapių sausainių, 170 g. saldžios grietinėlės, sviesto, 100 g. lazdyno riešutų
Įdarui:
500 g. maskarponės sūrio, 390 g. suturštinto pieno, 200 g. plakamos grietinėlės ,8 a.š. želatinos, 1 pakelio želės (jūsų mėgstamos), 100 g. mėgstamų uogų ar vaisių, 20 g. cinamono
Sutrupiname smulkintuvu riešutus ir sausainius (aš smulkinau kavamale) iki trupinių ir sumaišome su išlydytu sviestu. Gautą masę dedame į torto formą ir formuojame torto pagrindą. Kad sustingtų 30 minučių laikome šaldytuve. Užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame 30 min , kad išbrinktų. Iki vientisos masės sumaišome maskarponę ir sutirštintą pieną. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę ir ją atsargiai įmaišome į maskarponės ir sutirštinto pieno masę. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, atvėsiname ir atsargiai įmaišome į gautą masę. Gautą maskarponės masę pilame ant torto pagrindo, apibarstome gausiai cinamonu ir dedame į šaldytuvą. Paruošiame Jūsų mėgstamą želė, kad ji būtų standesnė, pilame mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio. Papuošiame tortą vaisiais ir užpilale atvėsusią želė ir paliekame sustingti. Geriausiai šaldytuve.
Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą