Dziudo sportininkai garsina Ukmergę

    1463
    0
    Prieš 30 metų Ukmergėje prasidėjo pirmosios dziudo treniruotės. Šiai progai paminėti penktadienį, sveikatingumo centre „Sinergija”, vyko renginys. 1979 m., po mokslų Kaune į Ukmergę grįžo jaunas treneris Rimantas Lenartavičius. Jis, su jau mirusiu kolega Donatu Žvirbliu, tuometinėje antroje vid. mokykloje pradėjo vaikams vesti pirmąsias dziudo treniruotes. Per 30 metų treniruotes lankė apie 500 rajono vaikų.

    R. Lenartavičius pasakojo, kad treniruotės susilaukė didelio vaikų susidomėjimo. Už poros metų, 1981m.,  sporto mokyklos direktorius Vytautas Tutlys nutarė prie sporto mokyklos įkurti  dziudo skyrių. Treneriai ir vaikai persikėlė treniruotis į sporto mokyklos salę. Treniruočių sąlygos po truputį pradėjo gerėti, mokykla nupirko naujus čiužinius ir kitą inventorių, prisiminė R. Lenartavičius. Renginys sveikatingumo centre, į kurį susirinko buvę ir esami sportininkai, buvo pradėtas tylos minute, pagerbiant trenerio Donato Žvirblio atminimą.

    Lietuvos dziudo čempionės Viktorija Kozlova ir Judita Petro su treneriu Artūru Šaku ir jaunaisiais sportininkais, susirinkusiems parodė trumpą dziudo kovų programėlę. Lietuvos Dziudo federacija R. Lenartavičiui, mokiusiam visus dabartinius Ukmergės dziudo trenerius ir išugdžiusi ne vieną Pasaulio ir Europos čempionatų prizininką, buvo suteiktas 4 trenerio Danas.  Juozui Varžgaliui, Rimai Boškevičienei, Algimantui Matiukui, Vytautui Tutliui, Irenai Vaičiūnienei, Artūrui Sakui, Vladimirui Kalošai, Gintarui Čepui, Aidui Dutkui, Eugenijui Simonaičiui, Viktorui Kočetovui – Lietuvos dziudo federacija už paramą šiai sporto šakai įteikė padėkas. Mero padėkos buvo įteiktos visiems Dziudo treneriams ir Pasaulio Dziudo čempionato Bronzos laimėtojui Mariui Paškevičiui. Lietuvos dziudo federacijos vadovybėje darbuojasi net du ukmergiškiai – teisėjų asociacijai vadovauja Aidas Dutkus, viceprezidento pareigas eina Romutis Čepelionis.

     

    vilkmerge.lt

     

     

     

    {youtube}0_rt9oV3mps{/youtube}

    Jei nematote video, spauskite ČIA.

    dziudo_30m_010

    vilkmerge.lt nuotr./ Susirinkusiems buvo parodyta trumpa dziudo kovų programėlė.

    dziudo_30m_014

    vilkmerge.lt nuotr./Stebėdamas jaunųjų sportininkų pasirodymą, treneris R. Lenartavičius susigraudino

    dziudo_30m_015

    vilkmerge.lt nuotr./Susirinkusiems buvo parodyta trumpa dziudo kovų programėlė.

    dziudo_30m_016

    vilkmerge.lt nuotr./Šventės dalyviai

    dziudo_30m_019

    vilkmerge.lt nuotr./(Pirmas iš kairės) Rimantas Lenartavičius, Romutis Čepelionis ir Aidas Dutkus

    dziudo_30m_026

    vilkmerge.lt nuotr./Bendra šventės dalyvių nuotaika buvo puiki

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia