Visi manau žino tortą „Napoleoną”. Mėgstantys patys gaminti, žino ir receptūrą. Tačiau ne mažiau ir darbo reikia įdėti. Neseniai interneto platybėse buvo atrastas štai šis „Tinginių Napoleonas”, kurį labai lengva ir paprasta pagaminti.
Pirmiausia Jums reikės 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos. (ją rasite pirkti kiekviename prekybos centre, svarbu nesumaišykite ir nusipirkite bemielės).
Tešlos lakštus atitirpdote (natūraliai ar mikrobangės pagalba, sveikiau aišku atitirpdyti natūraliu būdu). Tuomet supjaustote siauromis juostelėmis.
Kepkite 200C temperatūros orkaitėje, kol apskrus. Iškepusias juosteles atvėsinkite. Saują juostelių atidėkite į šoną papuošimams.
Dabar galime pradėti kremo ruošimą. Tam paimkite 200 g sviesto ir indelį kondensuoto sutirštinto pieno. Sviestą išsukame iki purumo, supilame kondensuotą pienelį, viską vėl išsukame iki vientisos masės. Įpilame vanilės ekstrakto (arba konjako). Viską išmaišome.
Dabar imsimės vyniotinio lipdymo. Ant maistinės plėvelės (kurios turėtų būti nemažai) paskleidžiama šiek tiek kremo (per tokį ilgį ir plotį, kokį planuojame daryti vyniotinį, aišku įvertindami turimus resursus). Ant kremo dedame juostelių eilę. Tuomet vėl tepame kremą ir vėl juosteles, kol visas sunaudosime. Viršutinis sluoksnis turi gautis kremo. Paprastai turi gautis 3 sluoksniai. Visą masę suspaudžiame, sukame į ritinį plėvelės pagalba. Suspauskite, bet ne per stipriai. Viską palikite šaldytuve 2-3 parom. Vėliau vyniotinį išvyniojame ir aplipdome iš anksčiau atidėtų juostelių padarytais trupiniais (rekomenduoju daryti smulkesnius trupinius nei matote nuotraukose, smulkesni geriau lips prie masės).
Vyniotinis savotiškai skanus, super lengvai ir greitai paruošiamas. Deja, riebus ir tikrai saldus. Man asmeniškai buvo net per riebus ir šiek tiek per saldus, norėjosi kažkokios rūgštelės. Todėl tikrai rekomenduočiau tepant juosteles, įmaišyti ir rūgščios uogienės ar kito ne itin saldaus ingridiento pagal skonį.
Gaminta remiantis: www.good-cook.ru/tort/tort_673.shtml (rusų kalba, nuotraukos)