PATARIMAI, kaip protingai išsirinkti sulčiaspaudę

    1582
    0

    Sulčiaspaudė yra patogus prietaisas, padedantis gyventi sveikai. Turėdami namuose sulčiauspaudę iš mitybos specialistų rekomenduojamų vaisių ir daržovių greitai bei lengvai pasigaminsite gardų gėrimą. Pasak Varle.lt buitinės technikos specialistų, renkantis sulčiaspaudę svarbiausia yra tai, ar ji atitinka jūsų gyvenimo būdą. Jeigu nesate tikri, kokio tipo sulčiaspaudė geriausiai jums tiktų, peržiūrėkite toliau Varle.lt buitinės technikos specialistų pateikiamą informaciją, kuri padėtų susiaurinti paiešką.

    Dvi sulčiaspaudžių rūšys

    Sulčiaspaudės būna dviejų pagrindinių tipų: centrifūginės ir lėtaeigės. Lėtaigė sulčiaspaudė traiško ir smulkina vaisius ar daržoves, kol išsiskiria sultys. Centrifūginio tipo sulčiaspaudės surenka viską, ką įdedate į padavimo angą, ir išspaudžia sultis sukdamos vaisius ar daržoves per aštrius ašmenis. Nors abiejų tipų sulčiaspaudės turi tiek savų privalumų, tiek trūkumų, lėtaeiges sulčiaspaudės paprastai veikia tyliau, o centrifūginės – greičiau.

    Centrifūginio tipo sulčiaspaudės

    Šių prietaisų apvalūs, labai greitai besisukantys ašmenys susmulkina vaisius ir daržoves bei perleidžia juos per metalinį tinklelį. Išcentrinė jėga, kurią sukuria pjaustymo ašmenys, atskiria sultis nuo minkštimo.

    Šalto spaudimo (lėtaeigės) sulčiaspaudės

    Šie prietaisai veikia malimo („kramtymo“) arba šalto spaudimo metodu, kuriuo pagamintos sultys yra naudingesnės nei spaustos centrifūginio tipo sulčiaspaudėmis. Kitaip nei centrifūginės sulčiaspaudės, pasižyminčios dideliu greičiu ir grubiu sulčių išgavimu, šalto spaudimo sulčiaspaudės veikdamos lėčiau suspaudžia vaisius ir daržoves ir taip atskiria sultis. Nors jos brangesnės, dėl lėtesnio veikimo ir kruopštesnio sulčių išgavimo šios sulčiaspaudės pagamina naudingesnes sultis ir išspaudžia jų daugiau.

    Varle.lt buitinės technikos specialistai pataria nuspręsti, iš kokių daržovių ir vaisių spausite sultis. Jeigu ketinate sultis daugiausia spausti iš lapinių daržovių (pvz., lapinių kopūstų, kviečių želmenų ir špinatų), kurios yra populiarūs žaliųjų kokteilių ingredientai, jums labiau tiks lėtaeigės sulčiaspaudės – jos iš lapų išspaus daugiau sulčių. Jeigu ruošiatės spausti įvairių vaisių ir daržovių sultis, rekomenduojama rinktis centrifūginio tipo sulčiaspaudę – ji tolygiau sumals skirtingos konsistencijos vaisius bei daržoves.

    Patogumai

    Varle.lt buitinės technikos specialistų teigimu, svarbu atkreipti dėmesį į kai kurias papildomas sulčiaspaudės funkcijas ir savybes, nes jos lemia didesnį naudojimosi įrenginiu patogumą.

    Skaidrus sulčių indas

    Jis lems, kad matysite, kiek sulčių išspaudėte. Dar geriau, jeigu ant indo sužymėti skysčio tūrio vienetai.

    Integruota laido saugykla / Ilgas laidas

    Sulčiaspaudžių su 2 metrų ar ilgesniais laidais privalumas tas, kad galėsite laisviau rinktis, kur statyti prietaisą. Žinoma, visada turėtumėte elgtis atsargiai. Tokiuose modeliuose paprastai būna integruota laido saugykla, kurioje galite paslėpti laidą, kai šis jums nebereikalingas.

    Saugu plauti indaplovėje

    Nuimamos sulčiaspaudės detalės, kurios turi būti plaunamos po kiekvieno panaudojimo, gali būti sudedamos ant viršutinės indaplovės lentynėlės.

    Plati padavimo anga

    Į ją telpa daugiau vaisių ir daržovių, taigi sultis paruošite greičiau.

    varle.lt

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia