Kopūstų pyragas

    1978
    0
    IMG 2604

    IMG 2604

    Reikės: • 2 lapai bemielės šaldytos tešlos; • 0,5 galvos mažo kopūsto; • 1 didelis svogūnas; • 2-3 morkos; • aliejus; • pomidorų padažas; • druska; • malti pipirai; • cukrus; • lukštentos saulėgrąžos; • 1 kiaušinis.

    Darbo eiga:

    Atitirpiname tešlą. Tuo metu pasigaminame įdarą. Smulkiai supjaustome kopūstą, burokine tarka sutarkuojame morkas, smulkiai supjaustome svogūną. Gilioje keptuvėje aliejuje patroškiname svogūnus, po to dedame morkas, kopūstus. Troškiname, kol daržovės suminkštės, tada dedame druską, truputį cukraus, pipirų, pomidorų padažo. Trumpai patroškiname ir paliekame atvėsti.
    Atšilusią tešlą pakočiojame, dedamepirmą lakštą į kepimo skardą, ant viršaus dedame įdarą. Antrą tešlos lakštą dedame ant viršaus, užspaudžiame kraštus, ištepame plaktu kiaušiniu, apibarstome saulėgrąžomis ir kepame įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, 40 min., kol viršus gražiai apskrunda. Skanus ir karštas, ir šaltas.

    Dėkojame Nijolei Giedraitienei už receptą.

    Atsakyti:

    Prašome įrašyti komentarą
    Prašome įvesti vardą čia