Pradinis Gyvenimas Receptai Brandintos jautienos kepsnys su daržovėmis

Brandintos jautienos kepsnys su daržovėmis

5337
0

t-bone-cJums reikės: 200 g brandingos jautienos nugarinės be kaulo;

Padažui: 0,3 stiklinės raudono vyno, 2 vnt. šalotinių svogūnų, 4 šaukštelių sviesto, 1 šaukštelio medaus, 0,25 šaukštelio druskos, 1 vnt. lauro lapų.

Salotoms: jaunų burokėlių lapų, gražgarsčių, špinatų lapų, vyšninių pomidoų, sėklų ir riešutų mišinio salotoms, šaukštelis citrinų sulčių, tyro alyvuogių aliejaus.

Darbo eiga:

Brandintą jautieną paruošti itin lengva: į keptuvę reikia įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, apkepti mėsą iš kiekvienos pusės iki 6 minučių vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje.

Padažui reikės smulkiai supjaustyti šalotinius svogūnus ir pakepinti juos svieste iki suminkštės bei taps permatomi. Tada reikia supilti vyną, įdėti medaus, lauro lapą, įberti druskos – visa tai kaitinti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.

Salotų lapus sudėti į dubenį, suberti perpus perpjautus vyšninius pomidorus, įberti sėklų ir riešutų mišinį bei apšlakstyti citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Pasak „Biovela Group“ maisto specialisto Luko Semezevičiaus, paruošti jautieną nėra taip sudėtinga, kaip dauguma galvoja: „Ne kartą teko girdėti, kad jautiena – pretenzinga mėsa, nes ilgai ruošiama, iškepus būna kieta ir neskani, tačiau į tai visada atsakau paprastai – kaip ir ruošiant bet kokį patiekalą, reikia žinoti, kokius ingredientus pasirinkti bei kaip ruošti, juk net manų košė gali būti skirtingos konsistencijos ir skonio“, – šypsosi jis.

Kaip teigia virtuvės šefas, norint greitai ir skaniai paruošti jautieną, galima parduotuvėje dairytis brandintos produkcijos, nes brandinta mėsa pasižymi ypatingomis skoninėmis ir aromatinėmis savybėmis, brendimo metu pakinta mėsos konsistencija, ji tampa minkštesnė, elastingesnė, lengviau sukramtoma ir virškinama – tai itin aktualu nėščiosioms.

Semezevičius savaitgalio pietums siūlo paprastą, visų maisto medžiagų gausų brandintos jautienos nugarinės kepsnio receptą, mat ši mėsos dalis – viena liesiausių, nes neturi trapraumeninių riebalų.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia