Pradinis Verslas Rėmėjų medžiaga Burnos ertmės priežiūra namuose: 10 taisyklių

Burnos ertmės priežiūra namuose: 10 taisyklių

174
0

Norint džiaugtis gražiais dantimis visą gyvenimą – reikia juos tinkamai prižiūrėti. Šiuo metu apie tai yra kalbama labai daug. Svarbiausia, kad priežiūra tikrai nėra sudėtinga, kadangi priemonių gausa – atima žadą.

Nors profesionali burnos higiena Vilniuje atliekama daugelyje klinikų, tačiau greta jo taip pat reikia tinkamai pasirūpinti savo burnos ertme ir namuose. Tik kompleksinė priežiūra gali užtikrinti, kad rezultatas bus džiuginantis.

Valykite dantis du kartus per dieną

Naudokite dantų pastą be fluoro ir minkšto šerelio dantų šepetėlį. Valykite dantis bent dvi minutes kiekvieno karto metu, nepamirškite dantų paviršiaus, tarpdančių ir liežuvio. Geriausia valyti ryte ir vakare, tačiau jeigu turite galimybę – pravalyti dantukus galima ir dienos metu.

Naudokite dantų siūlą

Bent kartą per dieną valykite tarpdančius dantų siūlu, kad pašalintumėte apnašas ir maisto likučius iš vietų, kurių nepasiekia dantų šepetėlis. Tai yra vienas seniausių ir tuo pačiu geriausių tarpdančių valymo metodų. Nors rinkoje atsiranda vis daugiau galimybių, tačiau tradicinis dantų siūlas vis dar yra laikomas klasika.

Naudokite burnos skalavimo skystį

Fluoruotą burnos skalavimo skystį naudokite kartą per dieną, po dantų valymo. Tai padės sumažinti bakterijų skaičių burnoje ir sustiprinti dantų emalį. Jeigu tingite valyti dantis su tarpdančių siūlu, tai su burnos skalavimo skysčiu yra būtina. Geriausia rinktis sau tinkamą pasitarus su specialistais.

Reguliariai keiskite dantų šepetėlį

Dantų šepetėlį reikia keisti kas 3 mėnesius arba dažniau, jei šereliai susidėvėję.  Labai gaila, tačiau yra žmonių, kurie šepetėlius keičia itin retai. To rezultatas yra prastai valomi dantys, visa burnos ertmė. Deja, tai sukelia rimtas ligas.

Naudokite tarpdančių šepetėlius

Jei tarpdančių tarpai yra platesni – išbandykite tarpdančių šepetėlius, kad efektyviau pašalintumėte apnašas. Geriausia yra tartis su specialistais, kurie pažindami Jūsų burnos ertmę gali tiksliai pasakyti – koks dantų šepetukas labiausiai tinka.

Naudokite liežuvio valiklį

Liežuvio valiklis padės pašalinti bakterijas nuo jo paviršiaus ir pagerinti burnos kvapą. Nors gali atrodyti, kad tai yra smulkmena, tačiau būtent tokios detalės garantuoja, kad šypsena bus plati ir sveika. Svarbiausia valyti liežuvį reguliariai, taip pat kaip ir dantis. Tuomet Jūsų šypsena bus sveika ir graži, tokia, kokios vertas kiekvienas.

Lankykitės pas odontologą reguliariai

Odontologas apžiūrės jūsų dantis ir dantenas, pašalins dantų akmenis ir patars – kaip tinkamai prižiūrėti dantis namuose. Rekomenduojama apsilankyti pas odontologą bent kartą per metus.

Venkite cukraus ir rūgščių

Cukrus ir rūgštys ardo dantų emalį ir didina ėduonies riziką. Ribokite saldžių gėrimų, saldumynų ir rūgščių vaisių vartojimą. Stenkitės nevartoti tokio maisto, kuris kelia riziką ir problemas Jūsų dantims.

Valgykite sveiką maistą

Valgykite daug vaisių, daržovių ir viso grūdo produktų. Šie maisto produktai yra turtingi vitaminais ir mineralais, kurie yra reikalingi dantų ir dantenų sveikatai.

Gerkite pakankamai vandens

Vanduo padeda išplauti maisto likučius iš burnos ir sumažinti rūgščių poveikį dantims. Visi puikiai žino, kad jį reikia vartoti kasdien. Tai galimybė būti ne tik sveiku, tačiau ir gražiu.

Profesionalios burnos higienos svarba

Rekomenduojama reguliariai, bent kartą per metus, apsilankyti pas odontologą ir atlikti profesionalią burnos higieną. Tai ypač svarbu, jeigu jūs rūkote, vartojate daug cukraus turinčių produktų, nepakankamai gerai prižiūrite dantis, pastebite padidėjusį dantenų jautrumą, kraujavimą ar paraudimą ir jaučiate blogą burnos kvapą, kuris nepraeina net ir reguliariai valant dantis, galiausiai, pastebite dantų akmenų susidarymą.

Profesionalios burnos ertmės eiga yra labai paprasta. Odontologas apžiūri jūsų dantis, dantenas ir burnos ertmę, įvertina jų būklę ir aptaria su jumis individualias burnos priežiūros rekomendacijas. Ultragarsiniu arba rankiniu instrumentu pašalinami dantų akmenys nuo dantų paviršiaus ir iš po dantenų krašto. Smėlio ir vandens srove nuvalomos pigmentinės dėmės nuo dantų paviršiaus bei jis nupoliruojamas specialia pasta, kad jie taptų lygūs ir blizgantys. Galiausiai, dantys padengiami fluoro preparatu, kuris stiprina dantų emalį ir padeda apsaugoti nuo ėduonies.

Tinkamai prižiūrėdami burnos ertmę namuose galite išvengti ėduonies, dantenų ligų ir kitų burnos ertmės problemų. Taip pat išsaugosite sveikus dantis ir gražią šypseną ilgam laikui.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia