Pradinis Verslas Rėmėjų medžiaga Kaip įrengti kaimo sodybą? 

Kaip įrengti kaimo sodybą? 

215
0
www.freeimages.com nuotr.

Apstatant bei įrenginėjant kaimo sodybą, kaimiškas žavesys dažniausiai derinamas su moderniais patogumais. Tokioje erdvėje puikiai dera natūralios medžiagos ir senoviniai elementai, o vietą atranda ir šiuolaikinės technologijos. Viską galima skoningai įrengti daugybe būdų. Jei svarbu, kad būtų sukurta šilta ir patraukli erdvė, parengėme jums gidą su esminiais sodybos įrengimo aspektais. Mes patarsime, kaip įrengti visas pagrindines patalpas.

Svetainės, gyvenamieji kambariai ir miegamieji

Gyvenamosios patalpos ir miegamieji sodyboje turėtų kelti jaukumo bei nostalgijos pojūtį. Kad ir kokį stilių pasirenkate, praktiškumą bei patogumą statykite į pirmą prioritetų grandinės vietą.

Pirmiausia visi nori žinoti apie baldus. Pasirinkite dideles bei patogias sofas. Įsigykite natūralių audinių, pavyzdžiui, lino ar medvilnės, užvalkalus. Kiek labiau retro ar skandinaviško stiliaus foteliai ir supamieji krėslai gali pridėti žavesio. Svetainėse (vadinamuosiuose „salonuose“) puikiai tinka mediniai staliukai, kurių apdaila specialiai sendinta – su patina arba baldai iš regeneruotos – perdirbtos medienos (angl. reclaimed wood). Jeigu kuriate vintažinį, retro stiliaus interjerą ir norite šio to netradicinio,  apsvarstykite galimybę kavos staliukams naudoti lagaminus ar senovines skrynias.

Mediniai arba kaltos geležies lovų rėmai su dygsniuotomis lovatiesėmis arba lininiais užvalkalais sukuria kaimišką efektą, bet miegamąjį padarys be galo jaukiu. Iš restauruoto medžio pagaminti galvūgaliai taps ryškiu akcentu.

Kalbėti apie medžiagas svarbu, nes jos labai smarkiai prisideda prie atmosferos, kurią jaučiame patalpose. Mediena – populiarus pasirinkimas. Ji yra tradicinis pasirinkimas, kurį dažnai sutiksime prie ūkinių pastatų arba pačiuose ūkiuose. Mediniai baldai duos erdvei šilumos ir autentiškumo. Visada labai smagu į dizainą įtraukti natūraliai, aplinkos paveiktą medieną. Metaliniai elementai daugiausiai pasirenkami šveistuvams, lovų rėmams arba kaip akcentai. Galiausiai – audiniai. Ten, kur galima, naudokite natūralius, orui pralaidžius audinius, pavyzdžiui, liną, medvilnę ir vilną. Saugiausia bus rinktis vienspalvius, bet, jeigu turite savo mėgstamas spalvas arba matote, jog kažkas gražiai derėtų prie sienų, grindų ir detalių, įsigykite ir apklotus ar užvalkalus su raštais.

Na ir galiausiai turėsime dekorą. Jaukumo pridės kilimas. Jis gerai atrodys patalpų centre arba po baldais. Ant sienų puikiai tinka retro „printai“, ženklai ar įrėminti augalų „printai“. Apsvarstykite galimybę net gi įrengti galerijos sieną su senomis šeimos nuotraukomis. Jos gali būti įdėtos į skirtingus, tarpusavyje net nederančius rėmelius.

Apšvietimui naudokite pakabinamus šviestuvus, lubinius šviestuvus ir apšvietimą iš grindų. Labai svarbu, kad tai būtų nuotaikos, atmosferinis apšvietimas arba, jei jau pasirenkami ryškesni šviestuvai, tai jie atitiktų retro arba skandinaviško minimalizmo temą.

Vonios kambariai bei san. mazgai

Kaimo sodyboje, vonios kambariuose praktiškumas, vėlgi, turėtų būti derinamas su kaimiško stiliaus elegancija. Tam naudojamos natūralios medžiagos ir apgalvoti dizaino elementai.

Mediena, akmuo bei keramika yra pagrindiniai pasirinkimai. Medinės spintelės, lentynos bei kiti pagrindiniai baldai – protingas pasirinkimas, kadangi labiausiai atkreipdami į save dėmesį (nes užima daugiausiai erdvės), šie baldai sukurs kaimiško jaukumo efektą. Akmuo – brangus ir prabangus pasirinkimas, tad geriausia iš jo daryti smulkius akcentus, kaip kad praustuves ar dekoratyvinį elementą, nes kitaip neliks paprastumo bei labai išaugs įrengimo sąmata.

Jei norite labiau kaimiškos išvaizdos, galite sienas arba grindis iškloti plytelėmis. Tačiau tada tai nebus nei lietuviškas, nei skandinaviškas, o verčiau Provanso ar itališko stiliaus kaimas.

Po to, kai apgalvotos medžiagos, pereikite prie konkrečių įrengimo akcentų. Jeigu norite kaimiško ir vintažinio elemento, įsigykite kuo daugiau apvalintų formų baldų su akcentais bei rinkitės tokio tipo santechniką. Vonios veidrodžiai – dar vienas svarbus elementas. Priklausomai nuo vonios kambario dydžio, rinkitės didelius, įrėmintus veidrodžius su mediniais arba metaliniais rėmais arba modernų, mažesnį veidrodį, jei patalpa nėra erdvi.

Rinkitės atviras lentynas su pintais krepšeliais daiktų saugojimui. Minkšti, neutralių spalvų rankšluosčiai ir raštuotos dušo užuolaidos prideda jaukumo. Jei būtent jaukumas yra pagrindinė siekiamybė – pridėkite vazoninių augalų arba gyvų gėlių.

Virtuvė ir valgomojo erdvės

Virtuvė ir valgomasis – tai beveik bet kokios sodybos širdis.

Čia labai svarbu turėti didelį, tvirtą, turbūt geriausia, medinį valgomojo stalą. Prie jo derinkite kėdes arba naudokite suolus, kad susikurtų jaukus, kaimo jausmas. Reikia, kad virtuvėje medžiagos derėtų tarpusavyje, tad svarbiausius akcentus, kaip kad stalviršius, rinkitės drauge su spintelėmis ar kitais akcentais. Užsukite čia – https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/virtuves-baldai/virtuves-stalvirsiai ir galite pradėti pasirinkimą.

Norintiems maksimalaus unikalumo rekomenduojame įsirengti nugarinę sienelę su ryškiomis arba mozaikos rašto plytelėmis. Virtuvė sodyboje pasidarys europietiška ir kosmopolitiška.

Geriausia rinktis prislopintų spalvų, pavyzdžiui, baltos, kreminės ar šalavijo žalios, „shaker” stiliaus spinteles. Atviros lentynos arba stiklinės spintelės gali vizualiai padidinti erdvę ir suteiks jai atvirumo.

Jei norite, drąsiai rinkitės modernių spalvų retro stiliaus buitinės technikos prietaisus. Taip emocija visose patalpose išliks vienoda.

Atsakyti:

Prašome įrašyti komentarą
Prašome įvesti vardą čia